Σιζόπουλος: Προσπαθεί να “βγάλει το φίδι από την τρύπα”

Στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλο με εκπροσώπους εκπαιδευτικών οργανώσεων, στους οποίους παρουσιάσε θέσεις, τις οποίες έχει ετοιμάσει στο πλαίσιο της μεσολαβητικής προσπάθειας που ανέλαβε, με στόχο τη διάρρηξη του αδιέξοδου που έχει προκληθεί ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και το Υπουργείο Παιδείας.

Ενώ το μεσημέρι ο κ. Σιζόπουλος, αφού ολοκλήρωσε με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων, το μεσημέρι συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Χαμπιαούρη, στον οποίο μετέφερε τα αποτελέσματα της συνάνητης που είχε το πρωί με τις εκπαιδευτικές και του παρουσίασε διαμεσολαβητική πρόταση σε σχέση με τις αποφάσεις που είχε πάρει το Υπουργικό Συμβούλιο, για τον εξορθολογισμό της εκπαίδευσης.


Σε δηλώσεις του, μετά την πρωινή συνάντηση των εκπαιδευτικών στα γραφεία της ΕΔΕΚ με τον κ. Σιζόπουλο, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού είπε πως «εκείνο που έχει σημασία, αν πραγματικά όλοι μας επιδιώκουμε την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, πρέπει να σημειώσουμε εμφατικά μάλιστα ότι μιλούμε για την ύστατη προσπάθεια που καταβάλλεται αυτή τη στιγμή και με ένα χρονικό περιθώριο τις αμέσως επόμενες ημέρες ».

Ο κ. Σιζόπουλος πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή στα γραφεία της ΕΔΕΚ εκ νέου συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τις οποίες θα ενημερώσει για το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον Υπουργό Παιδείας.

Πηγή: Ant1iwo