Στην Κύπρο η 24η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής

Οι Ολυμπιάδες Πληροφορικής, αποτελούν διαγωνισμούς προγραμματισμού για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν ως στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών, στην πληροφορική.

Φέτος ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) ανακοίνωσε πώς η 24η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής, θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας και θα βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.


Η Κύπρος στο παρελθόν ανέλαβε με επιτυχία τη διοργάνωση, το 1996 και το 2006. Η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής 2016, θα διοργανωθεί στις 27 Ιουνίου μέχρι τις 2 Ιουλίου 2016, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία και αναμένεται να συμμετάσχουν 11 χώρες.

Συγκεκριμένα, στη διοργάνωση προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν εκτός από την Κύπρο η Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία, ΠΓΔΜ (FYROM), Σερβία και η Τουρκία.

Κάθε χώρα συμμετέχει με μια αποστολή των 6 ατόμων, 4 διαγωνιζόμενους μαθητές και 2 συνοδούς καθηγητές. Η διοργάνωση περιλαμβάνει εκτός από το βασικό επιστημονικό και διαγωνιστικό μέρος, τη φιλοξενία των αποστολών (διαμονή, διατροφή, διακίνηση, ψυχαγωγία).

Ένα σημαντικό γεγονός για την παιδεία, την τεχνολογία και τη νεολαία της χώρας μας.

Υποστηρικτές της Βαλκανικής Ολυμπιάδας Πληροφορικής 2016 είναι οι οργανισμοί: CYTA, ETEK, KOT, ECDL, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Microsoft, Disrupt Cyprus, IBM Cyprus.
Χορηγός Επικοινωνίας: Sigma Live