Στους δρόμους πάλι οι δάσκαλοι

Έξω από το Υπουργείο Παιδείας και εν συνεχεία στο προεδρικό θα βρεθούν σήμερα οι δάσκαλοι διαμαρτυρόμενοι για το νέο σύστημα διορισμών. Οι δάσκαλοι ζητούν την αναστολή της προβληματικής όπως την χαρακτηρίζουν εφαρμογής της νομοθεσίας για το Νέο Σχέδιο Διορισμών, μέχρι να επανεξεταστεί και να διορθωθεί, όπως επίσης και την υιοθέτηση του καθεστώτος αορίστου για τους έκτακτους, όπως υποδεικνύεται μέσα κι από σχετική Απόφαση Δικαστηρίου.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, το καθεστώς αορίστου χρόνου και η διαφαινόμενη αναγνώριση αυτού του καθεστώτος θα επιφέρει, εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα διορισμών όπως έχει ψηφιστεί, κοινωνικές και εκπαιδευτικές παρενέργειες το αμέσως επόμενο διάστημα.


Το νέο σύστημα όπως ανέφερε θα πρέπει να ξαναμπεί στο μικροσκόπιο της Βουλής και να γίνουν τροποποιήσεις που θα διασφαλίζουν τους εκπαιδευτικούς με 30 μήνες υπηρεσία. Την ίδια ώρα η ΠΟΕΔ διαπιστώνει σοβαρά προβλήματα στην μετάθεση του χρονοδιαγράμματος υποβολής αιτήσεων από τους υποψηφίους η οποία ήταν καθορισμένη για τις 31 Αυγούστου και έχει μετατεθεί για τις 31 Μάιου όπως επίσης και καθυστέρηση στην ανάρτηση των δειγμάτων δοκιμίων για τις εξετάσεις.

Όπως είπε ο κ. Φυλακτού, το νέο σύστημα διορισμών ως προς τους έκτακτους διορισμούς δημιουργείται ένα σύστημα του μπες-βγες για τους εκπαιδευτικούς, δηλαδή κάποιοι εκπαιδευτικοί θα εργάζονται για μια διετία, για μια τετραετία και στη συνέχεια θα υπάρχει το ενδεχόμενο να φεύγουν και να έρχονται κάποιοι άλλοι

Η διαμαρτυρία των δασκάλων θα αρχίσει στις 11 το πρωί.

Πηγή: Ant1iwo