Τέλος οι Παγκύπριες – Τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου τα αποτελέσματα

Με την εξέταση των δύο τελευταίων μαθημάτων, Αρχιτεκτονικό – Τεχνικό Σχέδιο και Γαλλικά, έπεσε και επισήμως την Παρασκευή (8/6) η αυλαία των Παγκύπριων Εξετάσεων.

Η λήξη των Παγκύπριων έφερε ανακούφιση από τη μια στους χιλιάδες υποψηφίους που παρακάθισαν στις εξετάσεις, αλλά, από την άλλη, τούς γέμισε με αγωνία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.


Σε επικοινωνία που είχαμε με την προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας Τέρψα Κωνσταντινίδου, μας ανέφερε ότι το επόμενο βήμα είναι να ετοιμαστούν και να σταλούν στα σχολεία οι αρχικές βαθμολογίες των υποψηφίων για έκδοση των απολυτηρίων τους και ακολούθως θα ετοιμαστούν οι βαθμολογίες για την εισδοχή τους στα πανεπιστήμια. Όπως μας εξήγησε, η διαδικασία για την έκδοση βαθμών για τα απολυτήρια αναμένεται να τελειώσει μεταξύ 23- 25 Ιουνίου, ενώ οι βαθμοί πρόσβασης στα πανεπιστήμια θα βγουν τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Ακολούθως θα γίνει η κατανομή των θέσεων στα ΑΕΙ Κύπρου και στις στρατιωτικές σχολές της Ελλάδας. Για τις θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ Ελλάδας οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να τις διεκδικήσουν θα πρέπει να υποβάλουν ξεχωριστή δήλωση, οι ημερομηνίες της οποίας θα ανακοινωθούν μετά την κατανομή των θέσεων στα ΑΕΙ Κύπρου.

Σύμφωνα με την προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων, η διόρθωση των γραπτών των υποψηφίων βρίσκεται εδώ και μέρες σε εξέλιξη. Μας εξήγησε ότι οι Παγκύπριες Εξετάσεις ολοκληρώθηκαν και φέτος ομαλά και χωρίς σοβαρά προβλήματα, ενώ εξήγησε ότι για το δοκίμιο της Φυσικής λήφθηκαν διορθωτικά μέτρα που απάλειψαν το πρόβλημα.

Πηγή: Sigmalive