Τα μαζεύει τώρα ο ΥΠΠ Κώστας Χαμπιαούρης

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης αναφέρει ότι ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυβέρνησης θεωρεί πως πρέπει να είναι σε διάλογο με όλες τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις.

Προσθέτει ότι σε «με τις δηλώσεις μου αναφέρθηκα στα εθνικά ιδεώδη και τις χριστιανικές αξίες του κυπριακού ελληνισμού, πάντα με πλήρη σεβασμό και στις άλλες θρησκείες, χωρίς βεβαίως να υπονοείται καμία ταύτιση με ακραίες πολιτικές ιδεολογίες».


Η αρχική δήλωση του υπουργού πάντως από την ώρα που μεταδόθηκε από το ΚΥΠΕ και αναμεταδόθηκε στο διαδίκτυο από διάφορες ιστοσελίδες προκάλεσε βροχή αρνητικών σχολίων κυρίως εξ αριστερών:

Δηλαδή, ποιο από όλα; Τον ρατσισμό; τον φασισμό; ή τον εθνικισμό; Μάλλον όλα μαζί… Ο υπουργός Παιδείας επιβεβαιώνει ότι αποτελεί επιλογή του Αρχιεπισκόπου, που άλλωστε θεωρεί τα «παιδιά του ΕΛΑΜ παρεξηγημένα με κρυστάλλινες θέσεις»

Δεν ξέρω τι είναι πιο επικίνδυνο, ο βόθρος που είναι η «Ιερά» Σύνοδος (διαβάστε τα πραχτικά της), οι ρατσιστικές-φασιστικές αξίες που ανακοινώνει ότι ασπάζεται ο υπουργός «Παιδείας» (δείτε τις δηλώσεις του) ή η «δεοντολογία ορισμένων δημοσιογράφων» (σίγουρα πούλησαν τα Μαρκς εντ Σπένσερ ρεπορτάζ τους).

Ο νέος ΥΠΠ ξεκίνησε απογοητευτικά. Εξελίσσεται επικίνδυνα. Πού θα καταλήξει;

Σιέρι σιέρι με τους φασίστες, «Σταθερά βήματα μπροστά» ελαλούσαν τούτοι που τον εκλέξαν, να σιαίρουνται την πενταετία που θα ’χουμε μες στην φασιστική, θεοκρατική, πατριαρχική μας κοινωνία.

Με ανακοίνωσή της καταδίκασε τη δήλωση του ΥΠΠ η ΕΔΟΝ. «Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός, και ακόμα περισσότερο οι φορείς της παιδείας, δεν θα πρέπει να έχουν καμιά απολύτως σχέση και συνδιαλλαγή με φασιστικά κόμματα όπως είναι το ΕΛΑΜ. Πρόκειται για ένα μόρφωμα που αποδεδειγμένα πρεσβεύει τον φανατισμό και τη μισαλλοδοξία», σημείωσε η ΕΔΟΝ, και διερωτήθηκε τι ακριβώς εννοεί ο κ. υπουργός με τη δήλωσή του ότι «οι αξίες που αναφέρει το ΕΛΑΜ αποτελούν και αξίες της κυβέρνησης» και ποιες απόψεις του ΕΛΑΜ είναι καλοδεχούμενες.

Πηγή: Πολίτης