Τα τέσσερα επικρατέστερα σενάρια για τα Δημοτικά

Υπουργείο Παιδείας Κύπρου

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σενάρια του Υπουργείου Παιδείας, για την επιστροφή των μαθητών του Δημοτικού στις 7 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν από το πιο εφικτό:

  1. Επιστρέφουν όλοι οι μαθητές και η φοίτησή τους είναι κανονική.
  2. Σε περίπτωση που πρέπει να τηρηθούν υγειονομικά πρωτόκολλα, με αποστάσεις ανάμεσα στους μαθητές, το Υπουργείο Παιδείας έχει προβεί σε αγορά μονών θρανίων, ώστε να εξοπλίσουν τα σχολεία και να αντικαταστήσουν τα διπλά θρανία, για να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθήσουν το μάθημα κανονικά.
  3. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, θα ακολουθήσουν στο επόμενο σενάριο, που είναι η δημιουργία περισσότερων τμημάτων, με μικρότερο αριθμό μαθητών και θα αξιοποιηθούν κι άλλοι χώροι των σχολείων.
  4. Ένα πολύ απομακρυσμένο σενάριο είναι η απογευματινή φοίτηση κάποιων τμημάτων, καθώς υπάρχει ένας μικρός αριθμός σχολείων σε κάθε επαρχία, που θα δυσκολευτεί να φιλοξενήσει περισσότερα τμήματα.

Όλα αυτά είναι σενάρια, καθώς το τελικό λόγο θα έχει το Υπουργείο Παιδείας, αφού λάβει τις αποφάσεις της επιδημιολογικής ομάδας. Σε περίπτωση που οι επιδημιολόγοι αναφέρουν πως ο μέγιστος αριθμός των μαθητών στις σχολικές αίθουσες πρέπει να είναι δώδεκα, τότε υπάρχει το σενάριο για εκ περιτροπής φοίτηση.


Πηγή: Reporter