Τρέχει μήπως και προλάβει το Υπουργείο Παιδείας

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές αμφισβήτησης για την ετοιμότητα των σχολείων όσον αφορά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Εκπαιδευτικοί φορείς διαπιστώνουν προβλήματα σε πολλά ζητήματα, ζητώντας επιτακτικά απαντήσεις.

Σημειώνουν πως λίγες μόλις μέρες πριν κτυπήσει το κουδούνι, ουσιώδη κεφάλαια παραμένουν σε εκκρεμότητα. Στο σκηνικό της αβεβαιότητας προστίθεται και η διαδικασία ενοποίησης των δύο θρανίων με προσθήκη ξύλινης επιφάνειας ούτως ώστε να τα μοιράζονται τρεις μαθητές και να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στο μέτωπο των Σχολικών Εφορειών, στις πλάτες των οποίων έχει πέσει και αυτή η ευθύνη, γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβουν να ετοιμαστούν τα θρανία, με τον πρόεδρό τους Ντίνο Έλληνα να αδυνατεί να εγγυηθεί ότι αυτά με τη νέα τους μορφή θα βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου. Οι προσφορές για τα θρανία αφορούν αγορά υλικού και τοποθέτηση/συναρμολόγηση, με την εικόνα να ξεκαθαρίζει οριστικά σήμερα το μεσημέρι ως προς την ανταπόκριση που θα έχουν από ενδιαφερόμενους προσφοροδότες οι διάφορες Σχολικές Εφορείες.


Ενώ η μέχρι στιγμής αβεβαιότητα για την πιο πάνω διαδικασία προβληματίζει έντονα, χθες διευθυντές σχολείων έλαβαν μήνυμα από Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, όπως προχωρήσουν άμεσα στην καταμέτρηση των θρανίων των σχολείων τους. Το χρονοδιάγραμμα δε, που τους δόθηκε είναι μέχρι τη μία το μεσημέρι σήμερα.

Πέραν από τα θρανία, αναβρασμός εξακολουθεί να επικρατεί για την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Αυτή τη φορά από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι ρίχνουν στο τραπέζι πρόταση για μη χρήση της εντός σχολικής αίθουσας όταν βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τους μαθητές τους.

Όσον αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα διέπουν τη λειτουργία των σχολείων έχουν ετοιμαστεί, με τον υπουργό Παιδείας να διαβεβαιώνει πως σήμερα θα βρίσκονται στις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων. Απάντηση στις αντιδράσεις και επιφυλάξεις για την ετοιμότητα του υπουργείου του, δίνει ο Πρόδρομος Προδρόμου, τονίζοντας πως τα σχολεία θα είναι έτοιμα την 1η Σεπτεμβρίου, μέρα επιστροφής των εκπαιδευτικών στα καθήκοντά τους. Το υπουργείο Υγείας θα διαθέσει 16.000 – 17.000 διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού για τα σχολεία, τα οποία θα καλύπτουν μαθητές, διευθυντές, εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό.

Πηγή: Φιλελεύθερος