“Τύμπανα πολέμου” ακούγονται και πάλι στην Παιδεία

Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, ώστε να συντονίσουν τα επόμενα τους βήματα, αφού πρόκειται για μία κρίσιμη εβδομάδα στην παιδεία. Οι τρεις οργανώσεις, ακολούθως, συναντήθηκαν με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στα γραφεία του ΑΚΕΛ.

Η πρώτη απόφαση της ΠΟΕΔ, όπως έχει γίνει γνωστό, είναι η μονόωρη στάση εργασίας στις 23 Σεπτεμβρίου λόγω του διασυρμού, όπως υποστηρίζουν, των εκπαιδευτικών.


Στη σημερινή συνάντηση των τριων εκπαιδευτικών οργανώσεων, συζητήθηκαν και τα προβλήματα που αναφύονται απο την απουσία κλιματιστικών στις τάξεις αλλα και το θέμα των αλλόγλωσσων μαθητών.

Την ερχόμενη Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση ΠΟΕΔ κατά τη οποία τα μέλη της κληθούν να επικυρώσουν με την ψήφο τους την απόφαση για μονόωρη στάση εργασίας , αλλά και για να εξουσιοδοτήσουν το διοικητικό συμβούλιο για λήψη πιο δυναμικών μέτρων, μη αποκλειουμένων και απεργιακών σε περίπτωση που συνεχιστούν οι παρεμβάσεις στα σχολεία και ο διασυρμός των εκπαιδευτικών.

Να σημειωθεί ότι στις 3 το απόγευμα η εκπαιδευτική οργάνωση των καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ θα συνεδριάσει και για την νέα μορφή αξιολόγησης των μαθητών περιλαμβανομένου και των εξετάσεων τετραμήνων. Ένα θέμα που αναμένεται με βάση τις πληροφορίες να απασχολήσει ιδιαίτερα το επομενο διάστημα , χωρίς μάλιστα να αποκλείονται και αποφάσεις για απεργίες.

Πηγή: Ant1