Υπουργός Παιδείας: Κανονικά οι εκδρομές στην Ελλάδα με βάση όσων γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Σχετικά με ταξίδια ή αποστολές στο εξωτερικό και λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) ακολουθεί όλες τις σχετικές συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και τις οδηγίες που έχει εκδώσει το Υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε, σήμερα Τρίτη, ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου για να προσθέσει ότι «επομένως, είναι αυτονόητο ότι αποκλείεται οποιαδήποτε αποστολή στις χαρακτηρισμένες ως χώρες υψηλού κινδύνου».

Όσον αφορά στις σχολικές εκδρομές στην Ελλάδα, ο Υπουργός Παιδείας είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι «αυτές μπορεί να προγραμματιστούν κανονικά, με την επιφύλαξη όμως ότι μιλάμε τώρα με τα δεδομένα που γνωρίζουμε, τα οποία δεν μπορεί να αποκλείσουμε ότι μπορεί να αλλάξουν στη συνέχεια».


«Η κατάσταση ως γνωστόν βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτό πρέπει να το λαμβάνουν υπόψη όλοι οι ενδιαφερόμενοι», συνέχισε.

Ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι «αναφορικά με άλλες δραστηριότητες στο εξωτερικό, όπως είναι η συμμετοχή σε προγράμματα Erasmus, διεθνείς σχολικοί διαγωνισμοί, διδυμοποιήσεις σχολείων κ.ο.κ. ισχύει η γενική σύσταση ότι θα ήταν καλό να αποφεύγονται ταξίδια απλής αναψυχής, αλλά ότι μπορεί να γίνονται κανονικά με όλες τις γενικές προφυλάξεις, μετακινήσεις για λόγους εργασίας».

Πρόσθεσε «ότι επιβάλλεται γενικά σύνεση, αλλά χωρίς οποιεσδήποτε άλλες αχρείαστες υπερβολικές φοβικές αντιδράσεις».

Καταλήγοντας ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι το ΥΠΠΑΝ «βρίσκεται σε καθημερινή συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας αλλά και το Υπουργείο Εξωτερικών και θα προσαρμόζουμε ή επικαιροποιούμε τις σχετικές οδηγίες».