Υποχρεωτικές μάσκες για όλους (εκπαιδευτικούς και μαθητές) αποφάσισε το Υπουργικό!

Με φυσική παρουσία και μάσκες θα επιστρέψουν όλα τα παιδιά στα κυπριακά σχολεία. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου τονίζοντας ότι ήδη έχουν αναθεωρηθεί όλα τα σχετικά πρωτόκολλα τα οποία θα τηρούνται.

Όπως ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου, «προτεραιότητα είναι η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ήδη το Υπουργείο Παιδείας έχει αναθεωρήσει τα πρωτόκολλα και για τον σκοπό αυτό γίνεται η αναγκαία διαρρύθμιση στον χώρο, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Σύμφωνα με τη νέα σύσταση θα πρέπει να φέρουν προστατευτικές μάσκες όλοι οι μαθητές, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης». Ξεκαθάρισε πως η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, όπως είναι ήδη οι οδηγίες, από την ηλικία των έξι ετών και άνω.


«Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα κοινοποιηθούν έγκαιρα. Θα υπάρχει ενημέρωση για το ευρύ κοινό και τους γονείς. Θα διενεργηθεί μεγάλος αριθμός τεστ στο εκπαιδευτικό προσωπικό και σε μαθητές και μαθήτριες, σε ένα επιλεγμένο δείγμα. Ταυτόχρονα είμαστε έτοιμοι για τυχόν μεταβολή των υγειονομικών συνθηκών και τυχόν αλλαγή στα πρωτόκολλα», ανέφερε ο κ. Προδρόμου.

Ο υπουργός Παιδείας πρόσθεσε πως «το Υπουργικό έχει εγκρίνει και την πρόταση για τροποποίηση των κανονισμών, που έχει τύχει νομοτεχνικής επεξεργασίας, της δημοτικής και της μέσης εκπαίδευσης, για να κατοχυρωθεί και νομικά η εναλλακτική διδασκαλία με την χρήση ψηφιακών μέσων, ώστε να θεωρείται κανονική διαδικασία μάθησης, με όσα αυτό επιφέρει, δηλαδή την υποχρεωτική φοίτηση, ενδεχομένως την εξέταση των αντικειμένων που θα διδάσκονται κτλ».

Πηγή: Reporter, Alpha