Χάλκινο μετάλλιο για τον Άγγελο Άσσο!

Χάλκινο μετάλλιο εξασφάλισε στη 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Επιστήμης Νέων (IJSO) 2015 που διεξήχθη στην Daegu της Κορέας μεταξύ 2-11 Δεκεμβρίου, ο μαθητής Άγγελος Άσσος, του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στην Ολυμπιάδα έλαβαν μέρος γύρω στις 40 χώρες. Η Κύπρος συμμετείχε με έξι μαθητές της Α΄ Λυκείου, που επιλέχθηκαν μετά από σχετικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη φυσική και τη βιολογία.


Οι μαθητές που αντιπροσώπευσαν την Κύπρο στον παγκόσμιο διαγωνισμό είναι εκτός από τον Άγγελο Άσσο, ο Στυλιανός Στυλιανού του Λυκείου Μακαρίου Γ΄ Λάρνακας, ο Γιάννης Κέστορας του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄- Δασούπολη Λευκωσίας, η Ραφαέλα Ζένιου του Λυκείου Πολεμιδιών Λεμεσού, ο Ορέστης Γεωργίου του Λυκείου Εθνομάρτυρα Κυπριανού Λευκωσίας και η Χριστίνα Γιάγκου του Λυκείου Ακροπόλεως Λευκωσίας.

Και οι υπόλοιποι μαθητές μας πέτυχαν ένα πολύ αξιοπρεπές αποτέλεσμα κάνοντας την Κύπρο περήφανη, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν είναι η πρώτη χρονιά που η Κύπρος κερδίζει χάλκινο μετάλλιο σε Διεθνή Ολυμπιάδα Επιστήμης Νέων (IJSO). Στις δυο προηγούμενες χρονιές, στην Ινδία και στην Αργεντινή, η Κύπρος κέρδισε από 3 χάλκινα μετάλλια αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας τη σοβαρή εργασία που αργά αλλά σταθερά και αθόρυβα επιτελείται στη Μέση Εκπαίδευση της Κύπρου.

Το Υπουργείο Παιδείας συγχαίρει τους μαθητές μας καθώς και τους καθηγητές-εκπαιδευτές και συνοδούς Δημήτρη Δημητρίου-Φυσικό, Ανδρέα Καλογήρου-Χημικό και Όλγα Χαραλάμπους-Βιολόγο για την επιτυχία αυτή και εύχεται καλή συνέχεια στο δρόμο των μεγάλων επιτυχιών που ήδη βαδίζουν.