Χρήσιμες επισημάνσεις για όσους μπουν στην “κούρσα” του ΝΣΔ

Σχετικά με τα ιδιωτικά φροντιστήρια/ πανεπιστήμια/κολλέγια που ισχυρίζονται ότι παραδίδουν μαθήματα για το ΝΣΔ, όσες διαφημίσεις δείτε προκαλέστε τους να σας απαντήσουν στα πιο κάτω ερωτήματα:

  1. Το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας; Εάν ναι ποιος είναι ο αριθμός άδειας λειτουργίας του.
  2. Ποιο είναι το υποστατικό για το οποίο εγκρίθηκε (ξέρετε αυτό που έχει τουαλέτα ανδρών, γυναικών και αναπήρων, ράμπα αναπήρων, 1 πάρκινγκ για κάθε αίθουσα κτλ κτλ); Εκεί θα γίνονται τα μαθήματα για το ΝΣΔ; Κάποιοι μπορεί να έχουν έγκριση για μια διεύθυνση και να λειτουργούν παράνομα και σε άλλα υποστατικά.
  3. Το εκπαιδευτήριο έχει έγκριση να διδάσκει τα συγκεκριμένα μαθήματα; Εάν ναι, να σας δείξουν την έγκριση για το κάθε μάθημα με το αναλυτικό πρόγραμμα που έχουν καταθέσει.
  4. Ποιος είναι ο διδάσκων; Είναι ο ίδιος εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και κάτοχος του ΙΦ; Ποιες είναι οι σπουδές του και τι εμπειρία έχει στο αντικείμενο; Έχει εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων; Να σταθώ λίγο εδώ, υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι – υποψήφιοι για το ΝΣΔ οι οποίοι έχουν αρκετή εμπειρία μέχρι 10 χρόνια και περισσότερη και είναι και κάτοχοι μαστερ , ίσως και διδακτορικού. Και σας ρωτώ, ο αρχιπροφέσορας διδάσκων του βοηθήματος πόσα προσόντα πρέπει να έχει για να είναι ο κατάλληλος να σας βοηθήσει να γράψετε το κάτι παραπάνω στην εξέταση; ή θα πάτε κάποιοι εκεί με 10 χρόνια εμπειρίας να πληρώσετε για να του μαθαίνετε αντί να σας μαθαίνει;
  5. Όταν πληρώσετε ζητήστε απόδειξη με αριθμό φορολογικής ταυτότητας.
  6. Για το βιβλίο – βοήθημα που θα θέλουν να σας πουλήσουν έχουν ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία έκδοσης πώλησης βιβλίου;

Συνάδελφοι προσωπικά αν θα έδινα εξετάσεις σε καμία περίπτωση δε θα πήγαινα σε κανένα φροντιστήριο/πανεπιστήμιο/κολλέγιο και δε θα αγόραζα κανένα βοήθημα. Απλά θα ζητούσα από τους συναδέλφους του κλάδου μου που διδάσκουν Γ Λυκείου ή σε αντίστοιχα μαθήματα της δημοτικής και προδημοτικής, να μου δώσουν ότι σημειώσεις έχουν αυτοί και να με βοηθήσουν όσο γίνεται.


Κάντε το και εσείς και αν αρνηθεί κάποιος να σας βοηθήσει τότε ζητήστε από άλλα σχολεία(και πείτε μας ποιος σας αρνήθηκε). Είμαι σίγουρος πως θα προθυμοποιηθούν να σας βοηθήσουν πολλοί μόνιμοι ή κατοχυρωμένοι συνάδελφοι.

Επίσης, όσοι θα είστε σε σχολείο τη νέα χρονιά με οποιοδήποτε καθεστώς και σκοπεύετε να δώσετε εξετάσεις για το ΝΣΔ στο μέλλον, μπορείτε να επιδιώξετε όπου είναι εφικτό να διδάξετε μαθήματα τα οποία θα εξεταστείτε για το ΝΣΔ.

Kallis Petros: https://www.facebook.com/groups/111371588968403?view=permalink&id=1131603096945242