Ψηφίστηκε η αναγνώριση Προϋπηρεσίας στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Με θετικό τρόπο υποδέχτηκε η ΟΙΕΛΕ την ψήφιση τροπολογίας με την οποία αναφέρει ότι «προωθεί την ισοτιμία ιδιωτικών και δημόσιων εκπαιδευτικών λειτουργών της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι αναγνωρίζεται η πλήρης προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση για την μισθολογική και βαθμολογική κατάταξη εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο δημόσιο.


Σχολιάζοντας η ΟΙΕΛΕ την ψήφιση της τροπολογίας, αναφέρει ότι: «Στιγμή δικαίωσης για τον κλάδο μας, για δεκάδες συναδέλφους που απολύθηκαν τη μαύρη περίοδο Αρβανιτόπουλου και για την Ομοσπονδία η ψήφιση της τροπολογίας για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας στη Βουλή.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου και της τροπολογίας έλαβαν χώρα πριν από λίγο. Πλέον, η τροπολογία είναι νόμος τους κράτους με αποτέλεσμα να αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και η ισοτιμία δημόσιων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών που ίσχυε εδώ και 40 χρόνια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία για όλο το νομοσχέδιο καθώς και για την τροπολογία, η οποία συμπεριλάμβανε και την δική μας διάταξη και την οποία καταψήφισε! Πρέπει, επίσης, να τονίσουμε ότι υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ».

Πηγή: ERT