17/18 Νοεμβρίου θα γίνουν οι εξετάσεις που ακυρώθηκαν

Παγκύπριες Εξετάσεις

Στις 17 και 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις που ακυρώθηκαν τη Δευτέρα για το νέο σύστημα διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση, μετά την δημοσιοποίηση των θεμάτων πριν την ώρα της εξέτασης στην ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Αυτό δήλωσε ο Υπ. Παιδείας Κώστας Καδής στην εκπομπή ‘’Ενημέρωση’’ του Αλφα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η εξέταση στη Φυσικά και το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στα Θρησκευτικά, την Φυσική Αγωγή, την Πληροφορική και την Χημεία. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση για επιβεβαίωση.


Μέτρα στήριξης για όσους επηρεάστηκαν

Το Υπουργείο θα στηρίξει όσους επηρεάστηκαν από την ακύρωση των εξετάσεων.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο θα καλύψει τα έξοδα υποψηφίων από το εξωτερικό για να επιστρέψουν και να παρακαθίσουν στις εξετάσεις. Παράλληλα δημιουργεί γραμμή στήριξης για όλους τους υποψήφιους.

Ο κ. Καδής τόνισε ότι το λάθος έγινε επειδή το δισκάκι με τα θέματα δόθηκε πριν και όχι μετά όπως έπρεπε στην υπηρεσία διαδικτύου του Υπουργείου. Στην υπόθεση εμπλέκονται 2-3 Λειτουργοί του Υπ. Παιδείας. Η διοικητική έρευνα ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της.

‘’Δεν υπάρχει κανένα απολύτως νομικό ζήτημα για την εγκυρότητα των εξετάσεων.΄ Όλες οι εξετάσεις που έγιναν ή θα γίνουν είναι κανονικές και νόμιμες. Κανένα θέμα εγκυρότητας. Δεν θα αφήσουμε να κατασπαράξουν το νέο σύστημα διορισμών .θα εφαρμοστεί γιατί το απαιτεί η κοινωνία. Θα διορθώσουμε το λάθος μας. Απολογούμαστε, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να αποκατασταθεί το λάθος. Εφαρμόζουμε νέες πράξεις για να το θωρακιστεί η διαδικασία. Δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε ξανά τέτοιο λάθος’’, δήλωσε ο κ. Καδής.