Ανησυχία για την ειδική εκπαίδευση

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να μειώσει, όπως αναφέρει, τον παρεχόμενο χρόνο Ειδικής Εκπαίδευσης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι “η όλη προσπάθεια δεν είναι αποτέλεσμα των όποιων επιστημονικών πορισμάτων, αλλά έχει ως αποκλειστικό στόχο τη μείωση του προσωπικού της Ειδικής Εκπαίδευσης και ειδικότερα τον μη επαναδιορισμό των συναδέλφων με δεκάμηνα συμβόλαια. Συνεπώς, ο ήδη μειωμένος χρόνος που παρέχεται στα παιδιά που χρήζουν στήριξης, μειώνεται ακόμα περισσότερο, με μόνο γνώμονα την εξοικονόμηση κονδυλίων”.


Η Κίνηση εκφράζει ανησυχίες αφού, όπως αναφέρει, μετά και την κατανομή των μονιμοποιήσεων που η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει, ένας μεγάλος αριθμών συναδέλφων της Ειδικής Εκπαίδευσης “δεν πρόκειται να καλυφθεί, με αποτέλεσμα δεκάδες συνάδελφοι/σσες με χρόνια εργασίας στην εκπαίδευση να κινδυνεύουν να χάσουν την εργασία τους”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι άμεσα θα πρέπει να προχωρήσουν οι τροποποιήσεις στη νομοθεσία, ώστε να διασφαλιστεί το δικαίωμα στην εργασία με την εφαρμογή του καθεστώτος αορίστου χρόνου και στην εκπαίδευση. Η Κίνηση καλεί το Υπουργείο, έστω και την υστάτη, όπως ανατρέψει τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς που έχουν γίνει και αφορούν την Ειδική Εκπαίδευση, “ελπίζοντας ότι επιτέλους θα γίνει αντιληπτό, ότι η αντιμετώπιση των σοβαρών εκπαιδευτικών ζητημάτων απαιτεί επένδυση κεφαλαίων και όχι λύσεις που να στηρίζονται στη βάση της λογικής των αριθμών, των οροφών και της λιτότητας”.

Πηγή: ΚΥΠΕ