Στους δρόμους οι μαθητές που ζητάνε μέτρα για την ασφάλεια και υγεία στα σχολεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται το νέο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση υγεία για κάθε μαθητή» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή.


Οι συγκεντρωμένοι συνεχίζουν τον αγώνα για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται επίσης για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω καταλήψεων σε γιορτές και αργίες, η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από γονείς και εκπαιδευτικούς.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κλειστές είναι η Σταδίου έως την Αιόλου, η Βασιλίσσης Αμαλίας από την Αθανασίου Διάκου και η Πανεπιστημίου.

Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριζε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως η διασπορά του ιού δεν γίνεται στα σχολεία -με 25 μαθητές ανά τάξη- ή στα μέσα μαζικής αφοράς -όπου επικρατεί συνωστισμός-. Πάντως, μέχρι προχθές περισσότερα από 200 σχολικά τμήματα και πάνω από 25 σχολικές μονάδες σε όλη τη χώρα βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας λόγω εμφάνισης κρουσμάτων.

Είχε προηγηθεί το συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης κατά το οποίο συνελήφθησαν οκτώ μαθητές, που αφέθηκαν ελεύθεροι την Δευτέρα, ενώ τις τελευταίες μέρες τον γύρο του διαδικτύου έκαναν οι σοκαριστικές φωτογραφίες με παιδιά γονατισμένα και περικυκλωμένα από ΜΑΤ.

Πηγή: efsyn.gr