Εκπ. Οργανώσεις: Απαράδεκτη η στάση του Υπουργού – Τα μέτρα παραμένουν ως έχουν

Ολοκλήρωσαν γύρω στις 10:30 το πρωί την κοινή σύσκεψη στην οποία παρακάθισαν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων, για να καθορίσουν τα επόμενα τους βήματα.

«Απαράδεκτη και κυνική» χαρακτηρίζουν την απάντηση που έλαβαν χθες βράδυ από τον Υπουργό Παιδείας.


Σε δηλώσεις του στο Sigmalive, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους είπε ότι ο Υπουργός, με την απάντησή του, δεν άφησε περιθώριο στους εκπαιδευτικούς για να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

«Τα μέτρα που εξαγγείλαμε μένουν ως έχουν. Η απάντηση του Υπουργού ήταν απαράδεκτη», είπε ο κ. Χαραλάμπους.

Οι εκπαιδευτικοί έλαβαν χθες βράδυ την απάντηση του Υπουργού και από χθες διαδίδονταν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, ότι η επίμαχη απάντηση δεν ικανοποίησε τους εκπαιδευτικούς, κάτι που διαφάνηκε και στη σημερινή κοινή σύσκεψη των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Πλέον είναι κάτι παραπάνω από ορατός ο κίνδυνος να μην χτυπήσει εγκαίρως το πρώτο κουδούνι φέτος. «Ο μόνος που θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με κάποια πρωτοβουλία του που θα μπορούσε να μας βγάλει από το αδιέξοδο», είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.

Οι εκπαιδευτικοί θέτουν από σήμερα τα μέτρα τους σε εφαρμογή, ενώ στις 28 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών στο ΥΠΟΙΚ, ενώ θ’ ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολούθως, οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να ανάψουν και τυπικά το πράσινο φως στις κινητοποιήσεις στις Γενικές τους Συνελεύσεις.