ΟΧΙ στις απεργίες για τα Τετράμηνα ψήφισαν τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ (55%-45%)

Στις κάλπες προσήλθε σήμερα το πρωί ο εκπαιδευτικός κόσμος της Μέσης Εκπαίδευσης προκειμένου να αποφασίσει αν τάσσεται υπέρ ή κατά στη λήψη απεργιακών μέτρων, από την εκπαιδευτική οργάνωση της ΟΕΛΜΕΚ, κατά την προγραμματισμένη περίοδο των εξετάσεων του νέου θεσμού αξιολόγησης του μαθητή.

Μετά την καταμέτρηση που ολοκληρώθηκε γύρω στις 13.00 το μεσημέρι, διαφάνηκε πως οι καθηγητές μέλη της ΟΕΛΜΕΚ είπαν «όχι» στα απεργιακά μέτρα κατά του θεσμού των εξετάσεων ανά τετράμηνο.


Συγκεκριμένα, από τα 4896 μέλη που ψήφισαν, το 55% είπε «όχι» στα απεργιακά μετρά και το 45% είπε «ναι».

Σημειώνεται δε, πως σε αντίθεση με τους καθηγητές τους οι μαθητές της Μέσης Εκπαίδευσης, εξέδωσαν χθες εγκύκλιο στην οποία ζητούν την κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο και ενημερώνουν το κοινό πως αύριο Τρίτη θα πραγματοποιήσουν δίωρη απόχη από τα μαθήματα τους κατά την 3η και 4η περίοδο.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ουσιαστικά αφαιρεί από την ΟΕΛΜΕΚ το όποιο επιχείρημα για άσκηση πίεσης προς το υπουργείο, την ίδια ώρα που απομονώνει τους μαθητές στη δική τους προσπάθεια για ενταφιασμό των τετραμήνων, ένα μήνα πριν τις εξετάσεις που αρχίζουν στις 9 Δεκεμβρίου.

Ενισχυμένες από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα οι Κινήσεις της Αλλαγής και της Νέας Κίνησης Καθηγητών, με την πλάτη στον τοίχο η Προοδευτική και η Νέα Πνοή του αντιπροέδρου της οργάνωσης Παντελή Νικολαιδή. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το «αύριο» για τη ΔΗΚΙ η οποία κατέχει μεν την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ αλλά τάχθηκε παράλληλα εναντίον των απεργιακών μέτρων.

Ανακουφισμένο από αυτή την εξέλιξη και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο προχωρά στην εφαρμογή των εξετάσεων με ένα εμπόδιο λιγότερο, ευελπιστώντας ταυτόχρονα σε αποκλιμάκωση της έντασης. Από θέση ισχύος παράλληλα ως προς τη διαπραγματευτική θέση με την οργάνωση των καθηγητών.

Πηγή: Ant1, Kathimerini