Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ανοίγουν Γυμνάσια και Λύκεια

Αναφορικά με την έναρξη των εργασιών στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης τη σχολική χρονιά 2016-2017, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει τα ακόλουθα:

  1. Οι εκπαιδευτικοί Μέσης Εκπαίδευσης θα παρουσιαστούν στις σχολικές μονάδες, για ανάληψη καθηκόντων την Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016.
  2. Κατά την περίοδο από την 1 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι και τις 8 Σεπτεμβρίου 2016, θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που είναι απαραίτητες για την ομαλή, εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ώστε να αρχίσει η λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016.
    1. Συγκεκριμένα, κατά την περίοδο από την 1 Σεπτεμβρίου 2016 μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν οι ανεξετάσεις και οι κατατακτήριες εξετάσεις, σύμφωνα με πρόγραμμα που έχει καταρτίσει κάθε σχολείο. Η εξαγωγή των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 και οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στις 8 Σεπτεμβρίου 2016.
    2. Κέντρα διεξαγωγής των κατατακτήριων εξετάσεων για τα Λύκεια και τα Γυμνάσια κατά πόλη θα είναι τα εξής:
      • Λευκωσία-Λύκειο Εθν. Κυπριανού Στροβόλου και Γυμνάσιο Αγίου Στυλιανού.
      • Λεμεσός-Λύκειο Λινόπετρας και Γυμνάσιο Καλογεροπούλου.
      • Λάρνακα-Λύκειο Μακαρίου Γ΄ και Γυμνάσιο Δροσιάς
      • Πάφος -Λύκειο Μακαρίου και Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου
      • Αμμόχωστος-Λύκειο Παραλιμνίου και Γυμνάσιο Παραλιμνίου
    3. Την ίδια χρονική περίοδο θα ολοκληρωθούν ενέργειες όπως η κατανομή των νεοεγγραφέντων μαθητών σε τμήματα, η κατανομή υπευθυνοτήτων τμημάτων, η ενημέρωση του διδακτικού προσωπικού κατά ειδικότητα σχετικά με το αναλυτικό πρόγραμμα, η προετοιμασία και προγραμματισμός των εργασιών των διαφόρων επιτροπών, η ανάληψη υπευθυνοτήτων και αρμοδιοτήτων από τους εκπαιδευτικούς, η κατανομή των μαθημάτων και η ανάληψη τμημάτων από εκπαιδευτικούς, η ετοιμασία αιθουσών, ειδικών αιθουσών και εργαστηρίων, ο έλεγχος υλικών, περιουσίας και αιθουσών του σχολείου, ο καταρτισμός του ωρολογίου προγράμματος, ο έλεγχος του σχολικού χώρου για εντοπισμό επικίνδυνων για την ασφάλεια των μαθητών σημείων κ.ά.
  3. Οι μαθητές όλων των τάξεων θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους την Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2016, για να κατανεμηθούν σε τάξεις/τμήματα, να
    πάρουν βιβλία και το ωρολόγιο πρόγραμμα και στη συνέχεια να αρχίσουν μαθήματα.
  4. Όλοι οι εκπαιδευτικοί από τις 2 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου 2016 θα παρακολουθήσουν σεμινάρια επιμόρφωσης, τα οποία θα προσφερθούν από τους
    οικείους επιθεωρητές.
  5. Κατά τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017 θα λειτουργήσουν συνολικά 114 σχολικές μονάδες από τις οποίες:
    • 64 Γυμνάσια (μόνο γυμνασιακό κύκλο)
    • 38 Λύκεια
    • 7 εξατάξια σχολεία (με γυμνασιακό και λυκειακό κύκλο)
    • 5 Εσπερινά Γυμνάσια Λύκεια