Έρχονται οι Εξετάσεις Τετραμήνων την ερχόμενη σχολική χρονιά – Πώς αντιδρά η ΟΕΛΜΕΚ

Το πράσινο φως για τη σταδιακή εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο με τη νέα σχολική χρονιά έδωσε το Υπουργείο Παιδείας. Μάλιστα, το Υπουργείο Παιδείας άρχισε από χθες την εκστρατεία του αναρτώντας στις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερωτικό φυλλάδιο και φιλμάκια. Σημειώνεται δε, πως αρχικά οι εξετάσεις ανά τετράμηνο θα εφαρμοστούν για την Α’ και Β’ τάξη του Λυκείου και για την Τεχνική Σχολή και από τη σχολική χρονιά 2020 – 2021 θα εισαχθεί και στην Γ’ Λυκείου.

Τη νέα μεταρρύθμιση στη Μέση Εκπαίδευση δεν βλέπει με καλό μάτι η ΟΕΛΜΕΚ η οποία παρά το γεγονός ότι συμφωνεί με τη φιλοσοφία του Σχεδίου Αξιολόγησης του Μαθητή, διαφωνεί με το πλαίσιο εφαρμογής των τετράμηνων εξετάσεων. Μάλιστα, η εκπαιδευτική οργάνωση σε ανακοίνωση που εξέδωσε προ ημερών κάλεσε τα μέλη της να μη συμμετέχουν στα επιμορφωτικά σεμινάρια του Υπουργείου με θέμα την αξιολόγηση των μαθητών, λόγω του ότι συμπεριλαμβάνονται σε αυτά και οι τετράμηνες εξετάσεις.


Καθοριστικές αποφάσεις από ΟΕΛΜΕΚ

Καθορίστηκες αποφάσεις θα πάρει αύριο το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουνίου, το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΛΜΕΚ κατά την Τακτική Παγκύπρια της Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων. Η εκπαιδευτική οργάνωση θα πραγματοποιήσει ψηφοφορία για να εκλέξει νέο πρόεδρο και νέο γενικό γραμματέα. Επιπρόσθετα, θα επιδώσει ψήφισμα με διάφορα θέματα που απασχόλησαν τον τομέα της παιδεία το τελευταίο διάστημα όπως οι εξετάσεις στο τέλος των τετραμήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, υπουργός Παιδείας και ΟΕΛΜΕΚ συμφώνησαν ότι αρχές της ερχόμενης βδομάδας θα συναντηθούν προκειμένου να θέσουν ενώπιον τους εκ νέου το ζήτημα των εξετάσεων ανά τετράμηνο, πριν η εκπαιδευτική οργάνωση ανακοινώσει τις αποφάσεις που θα πάρει στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της. Η συνάντηση θα έχει ως στόχο να εξευρεθούν συγκλίσεις μεταξύ των δύο πλευρών για το εν λόγω θέμα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφέρει πως το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο σε ότι αφορά τα εκπαιδευτικά ζητήματα βρίσκεται στην προμετωπίδα των θεμάτων που απασχολούν την ΟΕΛΜΕΚ, σημειώνοντας παράλληλα ότι το εν λόγω θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στην αυριανή ΠΣΓΑ η οποία θα δώσει κατευθύνσεις και θα εξουσιοδοτήσει το ΚΔΣ για τον περαιτέρω χειρισμό του θέματος.

Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Φιλμάκια

https://www.youtube.com/watch?v=mLnmGdwj7yo

https://www.youtube.com/watch?v=hOvvvltZB4I