Έφυγε από τη ζωή ο καθολικά αγαπητός Δρ. Νεόφυτος Χαραλάμπους

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει με θλίψη το θάνατο του Δρος Νεόφυτου Χαραλάμπους εκπαιδευτικού ψυχολόγου, ο οποίος είχε πολυεπίπεδη προσφορά στην εκπαίδευση του τόπου μας.

Ο Νεόφυτος Χαραλάμπους σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου και στη συνέχεια Ψυχολογία στις ΗΠΑ. Σπούδασε επίσης Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πήρε το διδακτορικό του από τον Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Εργάστηκε ως δάσκαλος και ως εκπαιδευτικός ψυχολόγος.Στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο εργάστηκε ως υπεύθυνος για την επιμόρφωση και δίδαξε Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Θεωρία και Μεθοδολογία της Διδασκαλίας και Συναισθηματική Εκπαίδευση. Σε συνεργασία με συλλόγους γονέων έχει δώσει εκατοντάδες ομιλίες σε γονείς στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Ήταν συγγραφέας των βιβλίων «H διαφορική επίδραση της Συνεργατικής και Ατομικής Μάθησης στη σχολική επίδοση», «Αποτελεσματική μάθηση σε τάξεις μικτής ικανότητας», «Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι γονείς», «Επιστήμη του Εαυτού», «Οι Έφηβοι Μιλούν για την Εφηβεία» και «Ο Δρόμος προς την Επιτυχία και την Αρμονία».

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στράφηκαν γύρω από τη Συνεργατική Μάθηση, τη Συναισθηματική Εκπαίδευση, τις αξίες και τη δομή και λειτουργία της οικογένειας. Ήταν Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Συνεργατικής Μάθησης. Από το 2002 ίδρυσε το Ινστιτούτο Προσωπικής, Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες και οργανώνει εργαστήρια για γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες.

Το Υπουργείο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.