Αυτά είναι τα 10 πιο ακριβά σχολεία στον κόσμο!

Τα ακριβότερα σχολεία

Όταν για κάποιους τα λεφτά δεν είναι θέμα, με ποιο κριτήριο αποφασίζουν για τα σχολεία και που, τελικά, στέλνουν τα παιδιά τους, έτσι ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση;

Στα 10 πιο ακριβά σχολεία του κόσμου, η Ελβετία έχει την συντριπτική υπεροχή, αφού στη σχετική έρευνα του Independent περιλαμβάνει 8 σχολεία από τη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.


Για να δούμε τώρα ποια είναι τα 10 ακριβότερα σχολεία στον κόσμο:

1/10 La Rosey, Ελβετία

Το φημισμένο οικότροφο Ελβετικό σχολείο, πιστεύεται πως είναι το ακριβότερο στον κόσμο. Το Le Rosey δέχεται μαθητές από 7 μέχρι 18 χρονών και δραστηριοποιείται από το 1967! Έχει μαθητές από 60 και πλέον χώρες, έχοντας ένα βασικό περιορισμό. Αποτρέπει τον “υπερπληθυσμό” από κάποια εθνικότητα βάζοντας ανώτατο όριο 10% στην προέλευση μαθητών από κάθε χώρα.

Περιλαμβάνει 2 ξενώνες, τον χειμερινό και τον ανοιξιάτικο. Ο χειμερινός ξενώνας που βρίσκεται στο Gstaad, περιλαμβάνει πίστες του σκι για ενασχόληση μετά τα πρωινά μαθήματα. Ο δε ανοιξιάτικος βρίσκεται στο χωριό Rolle δίπλα από την λίμνη της Γενεύης. Το σχολείο διαθέτει μαθήματα ιππασίας, αίθουσα εκδηλώσεων 1000 θέσεων όπως και ένα 11μετρο γιωτ.

Γνωστοί μαθητές: Πρίγκηπας Rainier του Μονακό, ο Βασιλιάς της Αιγύπτου Φαρούκ, τα παιδιά του Roger Moor και της Elizabeth Taylor, όπως επίσης ο γιος του John Lehnon και ο εγγονός του Τσώρτσιλ.

Κόστος: €95.000 το χρόνο


2/10 Aiglon College, Ελβετία

Με θέα το Λευκό Όρος (Mont Blanc) στις Άλπεις, το Aiglon College στοχεύει κυρίως στις εξωτερικές δραστηριότητες. Φιλοξενούνται αγόρια και κορίτσια από την ηλικία των 9 μέχρι και 18 ετών. Έχει σαν πρότυπο το Βρετανικό Οικότροφο σχολείο.

Γνωστοί μαθητές: Ο ηθοποιός Μισέλ Τζιλ και η Πριγκίπισσα Τατιάνα της Ελλάδας.

Κόστος: €90.000 το χρόνο


3/10 Collège Alpin International Beau Soleil, Ελβετία

Ιδρύθηκε το 1910 και είναι ένα από τα παλαιότερα ιδιωτικά οικότροφα σχολεία στην Ελβετία. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 πάνω από τη θάλασσα στις Ελβετικές Άλπεις. Φιλοξενεί μαθητές 40 διαφορετικών εθνικοτήτων από 11 μέχρι 18 χρονών. Τα μαθήματα διδάσκονται στα Γαλλικά και στα Αγγλικά.

Γνωστοί μαθητές: Ο οδηγός σε αγώνες ταχύτητας Ζακ Βιλνέβ, η Πριγκίπισσα Μαρί της Δανίας και ο Πρίγκηπας Γουλιέλμος, διάδοχος του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.

Κόστος: €90.000 το χρόνο


4/10 Collège du Léman International School, Ελβετία

Δέχεται μαθητές από το πρώτο έτος της ηλικίας τους μέχρι και την ηλικία των 18. Τα μαθήματα διδάσκονται στα Αγγλικά και τα Γαλλικά. Οι εγκαταστάσεις του σχολείου έχουν έκταση 8(!) εκταρίων και προσφέρουν πρόσβαση τόσο στην πόλη της Γενεύης όσο και στα βουνά. Φοιτούν μαθητές από 100 και πλέον εθνικότητες.

Γνωστοί μαθητές: Η Anna Ovcharova, Ρωσίδα πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Κόστος: €70.000 το χρόνο


5/10 Leysin American School, Ελβετία

Είναι διάσημο για τις χιονοδρομικές του εγκαταστάσεις. Οι μαθητές του σχολείου μπορούν τα απογεύματα να απολαμβάνουν τα χειμερινά σπορ. Αν και η ονομασία του σχολείου προϊδεάζει για μεγάλο όγκο Αμερικανών οικότροφων, αυτοί περιορίζονται στο 12%.

Γνωστοί μαθητές: Μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας, αλλά και μέλη από τις οικογένειες των Rockefellers και Vanderbilts.

Κόστος: €70.000 το χρόνο


6/10 Institut auf dem Rosenberg, Ελβετία

Με μόλις 260 οικότροφους μαθητές από 40 χώρες, το σχολείο αυτό φημίζεται για την ατομική εκπαίδευση των μαθητών του. Για κάθε δάσκαλο αντιστοιχούν 4 μαθητές, ενώ στις τάξεις δεν υπάρχουν πάνω 8 μαθητές.

Γνωστοί μαθητές: Λόγω της αυστηρής πολιτικής του σχολείου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, δεν δημοσιοποιούνται οι μαθητές που φοιτούν σε αυτό.

Κόστος: €70.000 το χρόνο


7/10 Think Global School

Ένα πρωτοπόρο σχολείο χωρίς σταθερή βάση! Το Thik Global School ταξιδεύει με τους μαθητές του σε 4 διαφορετικές χώρες κάθε χρόνο, επιτρέποντας τους να ασχοληθούν με θέματα εκτός των στενών πλαισίων μιας τάξης. Ένας δάσκαλος αντιστοιχεί σε κάθε 3 μαθητές και έχει 100% επιτυχία σε όλες τις εξετάσεις εισδοχής στα πανεπιστήμια!

Γνωστοί μαθητές: Με μόλις 7 χρόνια ζωής, έχει σίγουρα όλες τις προοπτικές να γίνει ο βασικός προορισμός των τέκνων των απανταχού διασημοτήτων!

Κόστος: €67.000 το χρόνο


8/10 The American school in Switzerland (TASIS), Ελβετία

Είναι το πρώτο Αμερικάνικο σχολείο με έδρα την Ευρώπη. Έχει ως επίκεντρο την εκπαίδευση στις Καλές Τέχνες και κάθε χρόνο φιλοξενεί ένα Φεστιβάλ που προσελκύει αρκετούς διάσημους καλλιτέχνες.

Γνωστοί μαθητές: Ο Αμερικανός ορειβάτης Francys Arsentiev, η συνθέτρια Jeanie Cunningham αλλά και η Ιταλο-Αμερικανίδα film director Francesca Gregorin.

Κόστος: €65.000 το χρόνο


9/10 Brillantmont, Ελβετία

Μια οικογενειακή επιχείρηση που θεωρείται από τα πλέον αναγνωρισμένα οικότροφα σχολεία στην Ευρώπη εδώ και 130 χρόνια! Το σχολείο έχει θέα την λίμνη Geneva και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη πόλης της Λωζάνης. Περηφανεύεται πως το 100% των μαθητών του συνεχίζει με επιτυχία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γνωστοί μαθητές: Άγνωστο.

Κόστος: €55.000-€65.000 το χρόνο


10/10 Hurtwood house, Surrey, Ηνωμένο Βασίλειο

Το μοναδικό αυτό σχολείο με έδρα την περιοχή του Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί περίπου 340 μαθητές σε μια έκταση πέραν του 1 τετραγωνικού χιλιομέτρου.

Γνωστοί μαθητές: Η Αγγλίδα ηθοποιός Emily Blunt, ο επίσης ηθοποιός Jack Huston και ο Γερμανός συνθέτης Hans Zimmer .

Κόστος: €45.000 το χρόνο

Πηγή: Independent