Εξετάσεις Διορισίμων: Ξεκινά επιτέλους το διόρθωμα των δοκιμίων

Εκτός απροόπτου, αρχίζει εντός της εβδομάδας η διόρθωση-βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων που παρακάθισαν στις εξετάσεις για διεκδίκηση θέσης στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία στο πλαίσιο του Νέου Συστήματος Διορισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Paideia-News θα ριχτούν στη μάχη για τη διόρθωση των γραπτών 210 διορθωτές-βαθμολογητές από τη Μέση και τη Δημοτική Εκπαίδευση.


Αναλυτικά:

  • 91 για τη Μέση
  • 30 για τη Δημοτική
  • 40 για τη Γνώση της Ελληνικής Γλώσσας
  • 49 για Δεξιότητες

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή σύσκεψη στην οποία διαπιστώθηκε ότι το Υπουργείο βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που από την αρχή είχε θέσει.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου υπολογίζεται ότι μέχρι τις αρχές του Μάρτη η διαδικασία της διόρθωσης βαθμολόγησης θα έχει τελειώσει και τα αποτελέσματα θα σταλούν την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Με τη σειρά της η Επιτροπή αναμένεται ότι μέχρι το τέλος του Μάρτη θα ανακοινώσει τον πρώτο κατάλογο διορισίμων εκπαιδευτικών με τα ονόματα και τις βαθμολογίες των υποψηφίων για διορισμό.

Πηγή: Paideia-News