Ευθύνες σε λειτουργούς δείχνει το πόρισμα για τις διαρροές

Στο Γενικό Εισαγγελέα θα διαβιβάσει ο Υπουργός Παιδείας το πόρισμα της διοικητικής έρευνας που διέταξε την περασμένη εβδομάδα για να διαπιστωθούν τα λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην πρόωρη δημοσίευση των θεμάτων της εξέτασης για τους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αnt1 στο πόρισμα επιρρίπτονται ευθύνες σε λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας για την διαρροή των θεμάτων πριν από τις εξετάσεις για διορισμό εκπαιδευτικών.


Ο Υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θα αποδοθούν ευθύνες «εκεί και όπως πρέπει», σημειώνοντας ότι εάν προκύπτουν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες, τότε θα ακολουθηθούν τα δέοντα και σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία, με την οποία το Υπουργείο βρίσκεται σε επαφή.

Για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, είχε δηλώσει ο κ. Καδής, «το θέμα αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό, γι’ αυτό και θα είμαστε αμείλικτοι στη διερεύνηση των ευθυνών, από όπου κι αν προέρχονται, και για τα λάθη που έχουν γίνει, είτε ηθελημένα είτε άθελα».

Σημείωσε ότι «τα λάθη αυτά βέβαια προκάλεσαν ένα πρωτόγνωρο λάθος και μια αναστάτωση, την οποία ως Υπουργείο σίγουρα δεν θα επιθυμούσαμε ποτέ να έχουμε».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρεμποδίσει την εφαρμογή αυτής της σημαντικής μεταρρύθμισης», είχε πει ο Υπουργός Παιδείας ο οποίος αναγνώρισε το πολύ σοβαρό λάθος και απολογήθηκε «για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε στους υποψήφιους».

Εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν χθες το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας ζητώντας την ακύρωση της διαδικασίας εξετάσεων.

Πηγή: Ant1iwo