Κανονικά στα σχολεία τους δασκάλοι και καθηγητές

Απομακρύνεται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το ενδεχόμενο λήψης απεργιακών μέτρων από τους δασκάλους.

Το ΔΣ της ΠΟΕΔ θα κρίνει σήμερα το αποτέλεσμα του διαλόγου με τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Καδή, καθώς εξασφάλισε δεκάδες πρόσθετες θέσεις για τη στελέχωση των σχολείων.


Από τις 200 πρόσθετες θέσεις, που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, 147 θα παραχωρηθούν στην Προδημοτική-Δημοτική- Ειδική Εκπαίδευση, 30 στη Μέση Τεχνική και 27 στη Μέση Γενική Εκπαίδευση.

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ θα τοποθετηθεί σε συνεδρία του αύριο το πρωί.

Στο μεταξύ συνεδριάζει από τις 8.00 η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Στην ατζέντα περιλαμβάνονται δύο θέματα: Οι περί Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κανονισμοί του 2016 και ο περί Διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων Πρόσβασης στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και Ελλάδας Νόμος του 2016.

Επίσης θα γίνει προγραμματισμός των εργασιών της Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν ο Υπουργός Παιδείας, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης, της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπή Μαθητών και της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.