Μάσκες στα σχολεία; Next year!

Το φαινόμενο των αυξημένων επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο στην Κύπρο. Δυστυχώς, μαζί με τα νέφη σκόνης μεταφέρονται μικρόβια, βακτήρια, μύκητες και χημικά θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και δη τις ευπαθείς ομάδες.

Για προστασία, λοιπόν, των μαθητών και μαθητριών από την αφρικανική σκόνη αποφασίστηκε από το υπουργείο Παιδείας στις 27/3/2018 «η εξασφάλιση προστατευτικής μάσκας το συντομότερο δυνατό βάσει διαδικασίας από το υπουργείο Παιδείας για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς στις σχολικές μονάδες και η διασύνδεση της χρωματικής σήμανσης των επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.airquality.gov.cy (Κλάδος Ποιότητας Αέρα, Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας), με συγκεκριμένες ενέργειες των Σχολικών Διευθύνσεων».


Ένα μήνα μετά τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε. Έχει την κατανόησή μας ο κ. Χαμπιαούρης καθώς όπως φαίνεται κινείται ακόμη με δημοσιοϋπαλληλικούς ρυθμούς. Ελπίζουμε να αντιληφθεί σύντομα ο κ. υπουργός ότι για τέτοια σοβαρά θέματα, που άπτονται της υγείας των μαθητών και μαθητριών, οι αποφάσεις λαμβάνονται και εφαρμόζονται το συντομότερον.

Υ.Γ.: Αρκετοί γονείς αγόρασαν στα παιδιά τους προστατευτική μάσκα και σίγουρα δεν περίμεναν το υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: Φιλελεύθερος