ΟΕΛΜΕΚ: Κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στο Υπουργείο Παιδείας – Απεργούν στις 25 Σεπτεμβρίου

Σύννεφα πολέμου συγκεντρώνονται εκ νέου πάνω από την Παιδεία, καθώς δάσκαλοι και καθηγητές προγραμματίζουν μονόωρη στάση εργασίας εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεση να προχωρήσουν σε κλιμάκωση μέτρων και απεργίες.

Μάλιστα, η ΟΕΛΜΕΚ, μετά από χθεσινή συνεδρίασή της, έδωσε τελεσίγραφο στο υπουργείο Παιδείας μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου για να δώσει λύσεις στα ζητήματα των εξετάσεων ανά τετράμηνο, στα προβλήματα στελέχωσης και εγκαταστάσεων και στα συνταξιοδοτικά θέματα των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν μετά από το 2011. Αποφασίστηκε ότι αν μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί και η στάση εργασίας, δεν έχουν γίνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση από πλευράς υπουργείου Παιδείας, τότε τα μέτρα θα κορυφώνονται μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ θα πραγματοποιηθούν και γενικές απεργίες.


Ειδικότερα, αποφασίστηκε όπως οι εκπαιδευτικοί απέχουν από τη θεματοθέτηση των 90λεπτων διαγωνισμάτων. Επίσης, θα απέχουν από τις εργασίες που αφορούν στη διεξαγωγή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, όπως η επιτήρηση και η διόρθωση των κειμένων. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί της πρώτης τάξης Λυκείου θα περιοριστούν αποκλειστικά στο διδακτικό τους έργο και δεν θα συνδράμουν στις εξετάσεις ανά τετράμηνο, οι οποίες εφαρμόζονται από φέτος. Επίσης, θα ετοιμαστεί ενημερωτικό υλικό το οποίο θα σταλεί σε μαθητές και γονείς. Τα μέτρα θα κορυφωθούν στη διάρκεια των εξετάσεων ανά τετράμηνο, τον Δεκέμβριο, με απεργιακές κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά της, η ΠΟΕΔ καλεί τα μέλη της την Πέμπτη να συμμετάσχουν σε ψήφισμα και να εγκρίνουν, μέσω των γενικών συνελεύσεων των σχολείων τους, την απόφαση για μονόωρη στάση εργασίας κατά την πρώτη ώρα της Δευτέρας 23 Σεπτεμβρίου. Η οργάνωση των δασκάλων ζητά επίσης από τα μέλη της εξουσιοδότηση, ώστε να μπορεί να προχωρήσει με τη λήψη επιπρόσθετων μέτρων εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από το υπουργείο Παιδείας. Επιπλέον, ζητούν εξουσιοδότηση για δυναμικότερη διεκδίκηση της τοποθέτησης κλιματισμού στα σχολεία.

Αποφάσεις για τα προβλήματα της Τεχνικής Εκπαίδευσης πρόκειται να λάβει αύριο και την Πέμπτη η ΟΛΤΕΚ. Όπως σημειώθηκε, τα προβλήματα είναι πολλά και έχουν καταστεί διαχρονικά. Για τον λόγο αυτό εκφράστηκε η πρόθεση για λήψη μέτρων στο επόμενο διάστημα, εφόσον δεν δοθεί κάποια λύση από το υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: Φιλελεύθερος