«Ραντεβού με τον Θάνατο» για Κκέλη και Στυλιανού

Περάσανε ήδη 61 χρόνια από την ημέρα που τα ηρωικά παλληκάρια της Πάφου Χρήστος Κκέλης και Μιλτιάδης Στυλιανού προδόθηκαν από δωσίλογους στον Άγγλο κατακτητή.

Λίγες μέρες μετά την προδοσία του Υπαρχηγού της ΕΟΚΑ, Σταυραετού του Μαχαιρά, Γρηγόρη Αυξεντίου, οι ίδιοι Εφιάλτες κατέδωσαν στους Άγγλους το κρησφύγετο των παλληκαριών της ΕΟΚΑ στην Κισσόνεργα. Ο τραγικός επίλογος της ηρωικής δράσης των Αγωνιστών της ΕΟΚΑ γράφτηκε στις 7 Μαρτίου 1957.


Μετά από μαρτυρίες και υλικό που συνέλλεξε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Σαξιατές, γράφτηκε το θεατρικό «Ραντεβού με τον Θάνατο» για να τιμήσει την μνήμη και τον ηρωικό θάνατο των Αγωνιστών.

Το σενάριο επιμελήθηκε και έγραψε ο Λεωνίδας Κκόσιης. Τη σκηνοθεσία του έργου επιμελείται ο Θεόδωρος Νικολαΐδης και την σκηνογραφία ο Μιχάλης Παπαδόπουλος. Πρωταγωνιστούν Τόνυ Δημητρίου, Γιώργος Α. Τσιάκκας, Χρυστάλλα Καλλένου, Σάββας Μενοίκου.

Το θεατρικό ανεβαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και περιοδεύει σε σχολεία της ελεύθερης Κύπρου μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες και video από τις προηγούμενες παραστάσεις μπορείτε να βρείτε στην πιο κάτω διεύθυνση.

https://www.facebook.com/christoskkelis/