Στις 23 Ιουνίου τα αποτελέσματα των Παγκύπριων

Έπεσε η αυλαία των παγκύπριων εξετάσεων, με την Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου, να δηλώνει ότι τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά.

Ερωτηθείσα ποια είναι η διαδικασία μετά τη λήξη των Παγκύπριων Εξετάσεων, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι συνεχίζονται οι συντονισμοί των τελευταίων μαθημάτων που θα γίνουν αύριο για τη βαθμολόγησή τους καθώς και οι βαθμολογήσεις των υπολοίπων μαθημάτων, όπως επίσης, η μηχανογράφηση, οι έλεγχοι, διότι, όπως ανέφερε, «κάνουμε πολλούς ελέγχους για να μπορέσουμε να δώσουμε αποτελέσματα».


Σύμφωνα με την κ.Κωνσταντινίδου στις 23 Ιουνίου θα σταλούν οι καθαρές βαθμολογίες στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης για σκοπούς έκδοσης των απολυτηρίων. Ακολούθως θα εφαρμοστεί η στατιστική επεξεργασία, όπως προβλέπεται στη σχετική νομοθεσία για να γίνει στο τέλος του μήνα, η κατανομή των θέσεων στα κυπριακά Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Σε ερώτηση αν παρουσιάστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά τη διάρκεια των Παγκύπριων Εξετάσεων, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι “όσον αφορά το θέμα της διοργάνωσης και της διεξαγωγής, τα πάντα κύλησαν ομαλά και οποιαδήποτε θέματα προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν με αποτελεσματικότητα, οπότε όλα ήταν εντάξει”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ελληνικά ΑΑΕΙ, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι θα δοθεί σύντομα ανακοίνωση μόλις υπάρχουν νεότερα από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος για το πότε θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Συγκέντρωσης Αιτήσεων για την υποβολή των αιτήσεων των υποψηφίων για τα ελληνικά Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. «Ακολούθως, η Υπηρεσία Εξετάσεων θα στείλει τη βάση δεδομένων με τις επιλογές των υποψηφίων και τα δεδομένα των Παγκύπριων Εξετάσεων στο ελληνικό Υπουργείο Παιδείας για να προβεί στην κατανομή των θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Ελλάδος», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ