Εποικοδομητική συζήτηση Υπουργού και ΟΕΛΜΕΚ

Ποικίλα θέματα που αφορούν τη Μέση Εκπαίδευση τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Τετάρτη, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Χαμπιαούρης με τη Γραμματεία της Οργάνωσης Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (ΟΕΛΜΕΚ).

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι με την Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ «είχαμε ένα πολύ ζωντανό διάλογο, αγγίζοντας διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού, του εκπαιδευτικού έργου και του μαθητή και με τη στελέχωση».


Πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν και ζητήματα αναφορικά «με τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου και πολλά άλλα θέματα, τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει να δούμε από κοινού πώς τα επιλύουμε».

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι ενημέρωσε την ΟΕΛΜΕΚ ότι «στις 29 Μαΐου ξεκινά ο διάλογος για το κεφάλαιο της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και του εκπαιδευτικού ενώ την ίδια μέρα, ξεκινά και ο διάλογος για την αξιολόγηση του μαθητή, για την ετοιμασία σχεδίου αξιολόγησης του μαθητή».

Ανέφερε ότι «τέλος του Μάη με αρχές Ιουνίου, θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την ύλη μειωμένη στη βάση του πραγματικού διδακτικού χρόνου των παιδιών, αλλά και σύμφωνα με τους δείκτες επάρκειας και επιτυχίας».

Ο Κώστας Χαμπιαούρης δήλωσε ότι «είμαστε ήδη έτοιμοι για πρόγραμμα επιμόρφωσης, για το τι σημαίνει αυθεντική αξιολόγηση και εναλλακτικοί τρόποι αξιολόγησης, για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές και θα επανέλθουμε με νέα πρόταση για τα τετράμηνα αρχές Ιουνίου, και ευελπιστώ ότι θα υπάρξει κοινή συναίνεση».

Απαντώντας, ακολούθως, σε ερώτηση σχετικά με το νέο σχέδιο διορισίμων, είπε ότι είναι ένα θέμα το οποίο συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή και δόθηκε παράταση να συζητηθεί για ακόμη ένα μήνα, γιατί υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία πρέπει να ξαναδούμε.

Αναφερόμενος στους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου σημείωσε το γεγονός ότι «συμφωνούν όλοι ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να κλείσει η στρόφιγγα».

«Πρέπει να βρούμε τρόπους να δούμε πως προστατεύουμε και το νέο σύστημα διορισίμων», είπε Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού.

Τέλος, ευχαρίστησε τα μέλη της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ «για την εποικοδομητική στάση που έχουν επιδείξει» δηλώνοντας σίγουρος, «ότι έχω να κάνω με ανθρώπους που αγαπούν την παιδεία, αγαπούν αυτό που κάνουν, αγαπούν την εκπαίδευσή μας και σιγά-σιγά θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα θέματα αυτά».

Πηγή: ΚΥΠΕ