“Απειλεί” με αδικαιολόγητες απουσίες το Υπουργείο Παιδείας

Σε αυστηρό ύφος το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, απαντά σε γονείς και μαθητές, ότι όποιοι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους την 3η και 4η περίοδο σήμερα, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, θα πάρουν αδικαιολόγητη απουσία.

Σύμφωνα με το Υπουργείο “οι εκπαιδευτικοί όλες τις περιόδους θα παραμείνουν στις θέσεις τους, αναμένοντάς τους μαθητές να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους”. Επίσης, επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τους υφιστάμενους Κανονισμούς Λειτουργίας των δημόσιων σχολείων, και στη βάση σχετικής γνωμάτευσης της Γενικής Εισαγγελίας, οι απουσίες των μαθητών από μαθήματα για αποχές που γίνονται για διαμαρτυρίες που οργανώνονται από τις οργανώσεις των μαθητών, ΕΣΕΜ ή ΠΣΕΜ, δεν μπορούν να θεωρηθούν δικαιολογημένες.


Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι τόσο η ΠΣΕΜ όσο και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, είχαν την ευκαιρία “στο πλαίσιο της προετοιμασίας του προσχεδίου των Κανονισμών, να διατυπώσουν θέσεις, απόψεις και προβληματισμούς και να υποβάλουν τις εισηγήσεις τους ενώπιον της ενδοϋπηρεσιακής Επιτροπής. Ακολούθως όλοι οι εκπαιδευτικοί εταίροι και όλες οι πλευρές είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις θέσεις τους ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής, όπου έγινε ευρεία και εξαντλητική συζήτηση πάνω στους προτεινόμενους κανονισμούς”.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συνεχίζει να πιστεύει ότι οι προτεινόμενοι κανονισμοί θα βελτιώσουν πολλές πτυχές της καθημερινής μαθητικής ζωής και λειτουργίας των σχολείων και θα εκσυγχρονίσουν το σύστημα αξιολόγησης των μαθητών, παρέχοντάς τους την αναγκαία και αποτελεσματική στήριξη μέσα στη σχολική μονάδα στη βάση των διαγνωσμένων μαθησιακών αναγκών τους.

Κάλεσε δε όλους να σεβαστούν τις αποφάσεις που θα ληφθούν μέσα από απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Πηγή: Sigmalive