Υπέκυψαν οι γονείς στις πιέσεις του Υπουργείου – Κανονικά σε αποχή οι μαθητές

Την απόφασή της για τη σημερινή δίωρη αποχή των μαθητών από τα μαθήματα, αποφάσισε να ανακαλέσει την υστάτη η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης. Ωστόσο παρά την απόφαση των γονέων, οι μαθητές θα τηρήσουν την αποχή.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Πέτρος Κουλέρμος, ανέφερε πως γονείς εξέφρασαν ανησυχίες για την πρόθεση των μαθητών να προσθέσουν περισσότερες αποχής, από τις δύο που είχε προτείνει ο Συνομοσπονδία. Από την πλευρά τους οι γονείς είχαν προτείνει όπως οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματά τους την 3η και 4η διδακτική περίοδο, ωστόσο η ΠΣΕΜ αποφάσισε να καλέσει τους μαθητές να αποχωρήσουν από τα σχολεία μετά τη λήξη της δίωρης αποχής.


Ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ Ζαφείρης Δημητρίου, τόνισε ωστόσο ότι παρά τις ανησυχίες και το κάλεσμα των γονέων για μη πραγματοποίηση της αποχής, αυτή θα γίνει κανονικά. Στόχος, πρόσθεσε, είναι να «δείξουμε ένα μαζικό παρόν μία μέρα πριν από τη ψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή».

Καδής: Τροπολογίες στα νομοσχέδια

Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής με δηλώσεις του στο ΠΟΛΙΤΗΣ 107,6 εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την απόφαση των οργανωμένων γονιών να αναστείλουν τις σημερινές τους κινητοποιήσεις.

Ο κ. Καδής ανέφερε ότι στα νομοσχέδια που προωθούνται αύριο για ψήφιση από την ολομέλεια της βουλής θα προστεθούν τροπολογίες οι οποίες θα αφορούν την σταδιακή εφαρμογή των τετραμήνων και του διαχωρισμού τους από τις Παγκύπριες εξετάσεις με ορίζοντα το 2018-19 για την Α’ λυκείου και το 2019-2020 για τις υπόλοιπες τάξεις.

Ο Υπουργός παιδείας είπε ακόμα ότι με βάση τα όσα θα ισχύουν η εξεταστική ύλη των τετραμήνων θα είναι γνωστή από την αρχή στους μαθητές.

Πηγή: Πολίτης